De Jong helpt Manchester City aan zege op West Ham

Manchester City heeft zich zondagmiddag met een zege op hekkensluiter West Ham United steviger op de vierde plaats genesteld. Op eigen terrein werd het mede door een treffer van Nigel de Jong 2-1 voor The Citizens.

Na tien minuten nam de Oranje-international de 1-0 voor zijn rekening. Zijn knappe afstandsschot verdween in de verre hoek. De treffer was de eerste voor De Jong (foto) sinds 2 maart 2008, toen hij in dienst van Hamburger SV het net vond. Vijf minuten na het openingsdoelpunt kregen de bezoekers nog een teleurstelling te verwerken. Lars Jacobsen tikte de bal via de lat in zijn eigen doel.

De aansluitingstreffer viel na 33 minuten spelen. Arbiter Howard Webb liet doorspelen ondanks een handsbal in het zestienmetergebied van City. Demba Ba profiteerde van het voordeel en schoot raak: 2-1.

In het tweede bedrijf, dat City begon zonder de gewisselde De Jong, vielen geen doelpunten meer. Met name aanvaller Mario Balotelli mocht zich het gebrek aan treffers aanrekenen. Hij miste, tot zijn eigen frustratie, de nodige fraaie kansen.

Door de nederlaag blijft West Ham United hekkensluiter. Manchester City is na zondag nog steeds vierde met vijf punten achterstand op Arsenal, dat een duel meer speelde. De voorsprong op nummer vijf Liverpool is vier punten. De vierde stek geeft in Engeland recht op een ticket voor de voorronde Champions League. Foto: VI Images