De Jong: 'Had het gevoel dat die goal niet kon uitblijven'

PSV had het lang lastig thuis tegen ADO Den Haag, maar aanvoerder Luuk de Jong maakte zich tijdens de wedstrijd totaal geen zorgen. Met zijn vijftigste treffer in dienst van de Eindhovenaren zorgde hij uiteindelijk voor de beslissing (2-0).

'Als het lang 0-0 blijft ga je denken hopelijk valt-ie een keer. Maar de tweede helft werd al steeds beter van onze kant en daarom werd de druk zo groot op ADO Den Haag', aldus De Jong tegenover de NOS. 'Uiteindelijk had ik het gevoel dat die goal niet kon uitblijven. Gelukkig maakte Marco van Ginkel de 1-0 en dan maak ik nog de tweede.  En dan weet je dat het voorbij is eigenlijk.'

Het was een erg belangrijk doelpunt van De Jong. 'Zij gingen meer risico nemen na de 1-0 en dan is het fijn dat je uit een dood spelmoment, na een heel mooie pass van Andrés Guardado natuurlijk, het tweede doelpunt kan maken. Dan weet je, zeker omdat je de afgelopen wedstrijden ook weinig tegen heb gekregen, dat de wedstrijd beslist is.'

Van Ginkel opende in de 72ste minuut de score. De van Chelsea gehuurde middenvelder heeft zijn draai gevonden bij PSV, want tegen ADO maakte hij al zijn derde doelpunt in vier Eredivisie-duels. 'Bij PSV speel je in een aanvallender team dan bijvoorbeeld destijds bij Vitesse. Hier kom je vaker voor de goal. En als je een kans krijgt moet je hem maken.'

'Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik ben heel goed opgevangen hier, dicht bij huis en dicht bij mijn vrienden. Dat helpt een hoop. Ik ben hier tot het einde van het seizoen. Uiteindelijk zijn het niet zo heel veel wedstrijden, in de competitie nog een stuk of tien, dus het zit er alweer bijna op. Maar de belangrijke maanden komen er nu wel aan ja.'

PSV is door de zege ook na de 25ste speelronde koploper in de Eredivisie. Ajax kan de achterstand zondag verkleinen tot één punt, maar dan moet het thuis wel winnen van nummer drie AZ. De Alkmaarders wonnen tot dusver al hun wedstrijden in 2016.