De Jong grossiert in belangrijke doelpunten voor PSV

Reacties

PSV-spits Luuk de Jong kroonde zich woensdagavond met een hattrick tegen Feyenoord tot één van de uitblinkers bij de Eindhovenaren. Voetbal International neemt de cijfers van de aanvaller onder de loep.

De Jong grossiert in belangrijke doelpunten voor PSV

● De Jong maakte tegen Feyenoord voor de tweede keer een hattrick in zijn loopbaan. De eerste was op 29 januari 2012, toen hij als spits van FC Twente met drie goals bijdroeg aan een 4-1 thuiszege op FC Groningen in de Eredivisie.

● Net als Memphis Depay heeft De Jong nu veertien doelpunten voor PSV achter zijn naam staan in dit seizoen. Daarmee is hij mede-clubtopscorer in de formatie van trainer Phillip Cocu.

● De Jong scoorde tien keer in de Eredivisie en voegde er vier doelpunten in Europees verband aan toe. Hij speelde dit seizoen tot dusverre 24 officiële wedstrijden. 

● Met acht doelpunten in zijn laatste acht officiële optredens voor PSV is De Jong bezig aan een ijzersterke reeks. De spits kwam in die reeks alleen in de Europa League-duels met Estoril Praia (3-3) en Dinamo Moskou (0-1) niet tot scoren.

● Hoe belangrijk De Jong voor dit PSV is, blijkt wel na een blik op zijn doelpunten. Met negen van zijn veertien goals zette hij zijn ploeg in een wedstrijd op voorsprong, waarvan zeven keer de openingsgoal. Verder trok hij de stand vier keer gelijk en bracht hij de marge één keer op twee goals in het voordeel van PSV.

● De Jong is de zevende PSV'er die erin slaagt een hattrick te maken in een competitieduel met Feyenoord op eigen veld. Trevor Ford, Piet Kruiver, Ralf Edström, Paul Postuma, Romario en Jonathan Reis gingen hem voor.

Luuk de Jong in duel met Feyenoorder Khalid Boulahrouz.
Luuk de Jong in duel met Feyenoorder Khalid Boulahrouz.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.