media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

De Jong geniet van gewonnen weddenschap bij Borussia

De Jong geniet van gewonnen weddenschap bij Borussia

Het was voor Luuk de Jong in meerdere opzichten prettig thuiskomen bij zijn club Borussia Mönchengladbach. Teruggekeerd van vakantie trof hij niet alleen twee nieuwe ploeggenoten aan die hem in stelling moeten gaan brengen, ook kon hij een nog openstaande weddenschap vereffenen.

Ruim een maand geleden was een late kopbal van Leroy Fer voor Jong Oranje voldoende om Jong Duitsland te verslaan in de eerste groepswedstrijd (3-2) op het EK Onder-21. Als gevolg van die smadelijke nederlaag moest Patrick Herrmann, De Jong's ploeggenoot bij Gladbach, dinsdag in een shirt van het Nederlands elftal trainen.

De Jong verheugde zich destijds al op het weerzien met Herrmann. 'Voor mij was dit natuurlijk wel een bijzondere wedstrijd. Ik zal ze nog even een berichtje sturen. Ik heb nu namelijk de weddenschap gewonnen. Zij moeten op de eerste training van het nieuwe seizoen in een Oranje-shirt verschijnen', stelde De Jong in juni al na de zege op Duitsland.

De Jong kon zich bij zijn terugkeer in Gladbach om nog meer redenen verheugen. Met de Braziliaan Raffael en de Duitser Max Kruse heeft trainer Lucien Favre twee nieuwe spelers tot zijn beschikking die de voormalige aanvaller van FC Twente komend seizoen makkelijker moeten laten scoren. Afgelopen seizoen bleef zijn productie immers beperkt tot zes competitietreffers en belandde hij in de laatste duels van het seizoen zelfs op de bank.

Hoopvol
'Kruse en Raffael zijn echt twee goede voetballers. Ik denk dat ze meteen belangrijk kunnen zijn voor de ploeg. En het is voor een spits alleen maar beter als hij goede passes en veel voorzetten krijgt', zegt De Jong tegenover Bild.

Hij is dan ook hoopvol voor de toekomst. 'Ik weet van mezelf heel goed wat ik kan. Natuurlijk was het afgelopen seizoen niet wat ik me er van had voorgesteld. Maar ik denk dat ik nog zeer waardevol kan worden voor Borussia.'

Laatste nieuws