De Jong en Van der Wiel keren terug in voorselectie Oranje

Nigel de Jong en Gregory van der Wiel mogen hopen op een uitnodiging van Louis van Gaal. De bondscoach heeft het duo opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de kwalificatieduels met Hongarije en Turkije. Ook Wesley Sneijder maakt deel uit van de voorlopige groep van 25 man.

De Jong en Van der Wiel keren terug in voorselectie Oranje

Tijdens de afgelopen interlands behoorden De Jong en Van der Wiel niet tot de selectie van Van Gaal, maar vanwege hun goede prestaties bij respectievelijk AC Milan en Paris Saint-Germain krijgen zij een nieuwe kans bij Oranje, dat al zeker is van deelname aan het WK in Brazilië. Sneijder behoorde voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Andorra ook niet tot de voorselectie, maar na de blessure van Georginio Wijnaldum werd hij alsnog opgeroepen.

Een opvallende afwezige in de voorselectie is Kenneth Vermeer. De Ajax-doelman wordt vervangen door Tim Krul (Newcastle United). Ook Adam Maher (PSV) werd niet opgeroepen, aangezien Rafael van der Vaart (Hamburger SV) weer hersteld is van een blessure. Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord) waren er tegen Estland en Andorra niet bij, maar behoren nu wel weer tot de voorselectie. Die wordt op 4 oktober teruggebracht naar 21 man.

Voorselectie Nederlands elftal:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen