De Jong en Cocu wijten nederlaag aan laksheid

Regerend landskampioen PSV kwam via Luuk de Jong al binnen anderhalve minuut op voorsprong tegen Heracles Almelo, maar bleef uiteindelijk puntloos tegen de Tukkers. 'Misschien was dát juist het probleem', vond de captain van de Eindhovenaren in zijn eigen vroege doelpunt een verklaring voor de 2-1 nederlaag.

'We kwamen via een goede goal op 1-0 en dachten dat het wel goed zou komen', beschouwde De Jong in gesprek met FOX Sports na op het verloren duel met Heracles. Zijn vroege kopgoal was misschien wel de doodsteek voor de regerend landskampioen, beredeneerde de spits. 'Daarna verzwakten we wat. Als je denkt dat het goed komt, gaat het juist mis.'

Zijn hoofdcoach kon zich volledig vinden in de woorden van zijn aanvoerder. 'Na twintig minuten zag ik de teugels wat losser gaan', analyseerde Phillip Cocu. 'Door die vroege goal ging de spanning eraf en dachten we dat we de wedstrijd op 75 procent wel konden winnen. Dat kan in geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. Daar hebben we al een paar lessen van gehad.'

Omdat PSV opnieuw werd afgestraft voor deze lakse instelling, kon de ploeg de mooie 2-1 overwinning in het Champions League-duel met Manchester United geen vervolg geven. 'We wilden dat goede gevoel vandaag doortrekken, maar dat gebeurt niet', somberde De Jong. 'Daar baal ik van.'