De Jong: 'Eindhoven is een groot gekkenhuis'

Reacties

Met een paar ploeggenoten vierde Luuk de Jong de landstitel van PSV zaterdagnacht tot in de late uurtjes. 'Dat hoor je wel aan mijn stem. Gelukkig hoefden we vandaag pas half vijf bij het stadion te zijn', aldus de spits tijdens de huldiging waar volgens de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel 100 duizend fans op afkwamen.

De Jong: 'Eindhoven is een groot gekkenhuis'

'Ik heb niet lang geslapen, haha. Met onder meer Marcel Ritzmaier, Remko Pasveer, Jeroen Zoet en Rai Vloet ben ik nog even de binnenstad in geweest', aldus de international. 'Het was het zeker waard. Geweldig, heel Eindhoven is één groot gekkenhuis, daar doe je het voor.'

De Jong genoot intens van de huldiging van zondag. 'Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Maar die rit op de platte kar, de huldiging op het Stadhuisplein: ik wist niet dat het allemaal zó groots zou zijn', zei hij.

Terwijl veel PSV'ers voor de eerste keer kampioen zijn geworden, was het voor De Jong al zijn tweede titel na het kampioenschap met FC Twente in 2010. 'In dit kampioenschap heb ik een groot aandeel gehad. Bij Twente was ik tweede spits achter Blaise N'Kufo, het was ook pas mijn eerste seizoen. In de tweede seizoenshelft heb ik uiteindelijk toch nog wat minuten gemaakt, maar nu speel Ik alles', vervolgde De Jong.

Toekomst
Het behalen van de titel sterkt De Jong in zijn gevoel dat hij een uitstekende keuze heeft gemaakt door Borussia Mönchengladbach in te ruilen voor PSV. 'Naar PSV komen was een goede stap voor me. Ik ben samen met Memphis Depay topscorer van de Eredivisie en weer in beeld bij het Nederlands elftal', somde hij op. Met een vertrek is de Achterhoeker dan ook niet bezig. 'Volgend jaar spelen we met PSV in de Champions League, dat is ook een mooi podium.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.