De Jong: 'Denk dat er heel veel mogelijk is bij FC Utrecht'

Reacties

Jean-Paul de Jong is trots dat zijn naam wordt genoemd als nieuwe trainer van FC Utrecht, de club die hij veertien jaar diende als speler. Maar Mister FC Utrecht focust zich voorlopig alleen op FC Eindhoven.

De Jong: 'Denk dat er heel veel mogelijk is bij FC Utrecht'

De clubleiding van FC Utrecht maakte woensdag bekend dat trainer Robby Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse na dit seizoen vertrekken uit de Domstad. Voor Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen, die zelf ook in verband wordt gebracht met FC Utrecht, is het duidelijk: De Jong is de topkandidaat.

'Dat ik word gezien als topkandidaat zegt iets over de prestaties bij FC Eindhoven', aldus De Jong tegenover Voetbal International. 'Het is mooi om genoemd te worden in een rijtje met trainers als Ron Jans en Dijkhuizen. Want wat Marinus heeft gepresteerd bij Excelsior is knap. Promoveren en dan zo presteren in de Eredivisie.'

Dijkhuizen liet tegenover Voetbal International al weten dat hij de stap naar Utrecht nog te vroeg vindt. 'Het is een moeilijke club om te werken, zeker als relatief onervaren coach', aldus Dijkhuizen. De Jong kijkt daar iets anders tegenaan. 'Ik denk dat lastige clubs juist de mooiste uitdagingen zijn. En natuurlijk weet ik dat het een zware taak is, maar ik denk ook dat er heel veel mogelijk is bij FC Utrecht.'

Geschiedenis
'FC Utrecht is een prachtige club, maar nu focus ik me alleen op FC Eindhoven. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen om de eerste ronde in de nacompetitie te ontlopen. En daarna willen we beter presteren in de play-offs dan afgelopen seizoen. Het team is gegroeid en ik denk dat een stunt zeker mogelijk is', aldus de 44-jarige Utrechter.

'Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en ik heb niet voor niets onlangs mijn contract met een jaar verlengd. En dat in het voetbal alles mogelijk is, dat is wel bekend. Voorlopig telt alleen de uitdaging in Eindhoven. We willen hier geschiedenis schrijven en promoveren naar de Eredivisie', zegt de Jong tot slot.

FC Eindhoven bezet op dit moment de tweede plaats in de Jupiler League. Vorig seizoen plaatste De Jong zich ook al voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar ging het in de eerste ronde tegen Sparta Rotterdam mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.