De Jong besloot om vier uur 's nachts te vertrekken

Reacties

De beslissing van Henk de Jong om per direct te stoppen als trainer van SC Cambuur is er een gebaseerd op emotie. Dat zei de 51-jarige Fries dinsdagmiddag in een gesprek met Voetbal International.

De Jong besloot om vier uur 's nachts te vertrekken

'Ik werd vannacht om vier uur wakker, en toen dacht-ik: ik stop ermee', zei De Jong enkele uren na het bekendmaken van zijn vertrek bij de nummer zeventien van de Eredivisie, die al vijf wedstrijden op rij verloor. Die serie was voor De Jong reden om op te stappen. 'In de laatste wedstrijden zag ik de angst in de ploeg sluipen.'

De Jong lichtte de directie vanochtend vroeg om zeven uur 's ochtends in. Het was voor iedereen binnen de club een grote verrassing. De spelersgroep werd vervolgens op de hoogte gesteld, maar die heeft de trainer zelf nog niet gesproken. De Jong was te emotioneel om met zijn spelers te praten. Desondanks stond zijn besluit vast. Het had geen zin meer om hem over te halen.

Cambuur heeft nog maar één punt voorsprong op hekkensluiter De Graafschap. De Jong zag met nog twaalf speelronden te gaan geen mogelijkheid meer het tij te keren 'We wonnen al veertien maanden nauwelijks wedstrijden, dat ging ook aan de spelers knagen. Dit was het moment dat ik dacht: nu moet een ander het doen', aldus de man die als assistent in 2010 begon in Leeuwarden.

Na het nemen van zijn emotionele besluit neemt De Jong even rust. 'Clubs hoeven mij niet te bellen voor dit seizoen. Misschien vanaf volgend seizoen', aldus de oefenmeester, die nog een contract had tot medio 2016 bij Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.