'De herinnering aan Di Tommaso wordt levend gehouden'

Reacties

Het is zondag exact tien jaar geleden dat David di Tommaso in zijn slaap overleed. Bij FC Utrecht zullen ze de Fransman nooit vergeten.

'De herinnering aan Di Tommaso wordt levend gehouden'

'Tien jaar is een enorme tijd, maar zo voelt het niet', vertelt Foeke Booy, destijds trainer van FC Utrecht, aan Voetbal International. 'De herinnering aan David wordt hier goed levend gehouden. En volgens mij hebben we bijna allemaal nog regelmatig contact met Audrey. Los daarvan denk ik nog vaak terug aan David. Als ik een nummer hoor van zijn uitvaart. A Whiter Shade Of Pale bijvoorbeeld.'

Jean-Paul de Jong was tien jaar geleden aanvoerder en is nu assistent-trainer van de Domstedelingen. Ook voor hem lijkt het veel korter geleden. 'Die periode heeft ons allemaal gevormd, maar ook de club FC Utrecht. Het voelt nog zo vers allemaal. Elke keer dat ik hier in het krachthonk kom, denk ik nog aan hem. Hoe hij daar zo fanatiek aan zichzelf werkte. Altijd met die lach, die lach die alles kon breken.'

FC Utrecht is David di Tommaso na zijn dood op voorbeeldige wijze blijven eren, met een belangrijke rol voor de fans. De jaarlijkse prijs voor de beste speler van het seizoen is vernoemd naar de Fransman, evenals een supporterscafé in Stadion Galgenwaard. Halverwege de Bunnikside, domein van de fanatiekste aanhangers, prijkt een borstbeeld.

Voor dit seizoen honoreerde de KNVB een verzoek van FC Utrecht een thuiswedstrijd te mogen spelen op 29 november, de tiende sterfdag van Di Tommaso. Het duel met Heracles Almelo van komende zondag zal dan ook in het teken staan van de overleden verdediger. FC Utrecht zal aantreden in aangepaste shirts. Weduwe Audrey, zoon Noah en veel familieleden van Di Tommaso zullen aanwezig zijn in Stadion Galgenwaard, evenals een rits voormalige ploeggenoten.

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium een reportage over David di Tommaso. Vijf oud-collega's vertellen over het drama, de pijn, de trots en zijn eeuwige vrolijkheid.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.