De Haan vindt Te Vrede beter dan Veerman

Reacties

Foppe de Haan denkt dat zijn SC Heerenveen zaterdag voldoende kansen zal krijgen in het uitduel met AZ. Van de defensie van de Alkmaarders is de ervaren coach niet zo onder de indruk.

De Haan vindt Te Vrede beter dan Veerman

'AZ is achterin kwetsbaar, ze krijgen veel goals tegen', aldus De Haan, verwijzend naar het feit dat AZ in zijn laatste drie duels alleen al tien doelpunten incasseerde. Mitchell Te Vrede moet in Alkmaar de Friese goals gaan maken. 'Henk (Veerman, red.) zit er dicht tegenaan, maar ik vind Mitchell net iets beter. Hij voetbalt iets makkelijker. Henk is iets rommeliger in zijn spel, heeft meer ruimte nodig, maar kan soms verrassen. Op dit moment kies ik voor Mitchell.'

De Haan eist meer van zijn twee spitsen, die samen pas vijf keer scoorden in de Eredivisie. 'Er moet nog het nodige gebeuren om ze op een goed niveau te krijgen. Dat is geen probleem, want ze trainen fantastisch. Dat geldt voor de hele groep, iedereen verzet veel werk. Ik heb ze de afgelopen periode extra laten trainen, maar daar piepen ze niet over', zegt de tariner op de clubsite.

Tegen AZ kiest De Haan voor Jordy Buijs als vervanger van de geschorste Joey van den Berg. Morten Thorsby en Jerry St. Juste, die niet ongeschonden uit de interlandperiode zijn gekomen, zijn volgens De Haan gewoon inzetbaar in Alkmaar. Achter het meedoen van de al langer afwezige Joost van Aken staat een vraagteken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.