De Haan verkiest Vermeer boven Velthuizen op Spelen

Kenneth Vermeer verdedigt donderdag het doel als de Olympische Spelen voor het Nederlands elftal aanvangen met de groepswedstrijd tegen Nigeria. Bondscoach Foppe de Haan geeft de voorkeur aan de reserve-doelman van Ajax boven Piet Velthuizen van Vitesse.

De Haan verkiest Vermeer boven Velthuizen op Spelen

'In het tegenhouden van ballen zijn ze gelijkwaardig', vertelt De Haan aan VI.nl. 'Maar ik vind dat Kenneth een wedstrijd beter kan lezen. Hij heeft goed inzicht bij spelhervattingen en is goed in zijn voortzetting van het spel. Daarbij heeft Kenneth ook meer toernooi-ervaring dan Piet.'

Vermeer was twee jaar lang eerste keeper van Jong Oranje en werd met dat team in 2006 Europees kampioen. Een jaar later behoorde de 22-jarige doelman ook tot de selectie die de titel met succes verdedigde, maar Boy Waterman was toen eerste keeper.

Naast Vermeer weet ook Velthuizen waar hij aan toe is. 'Piet heeft er wel een opdonder van gekregen', weet De Haan. 'Hij was even moeilijk aanspreekbaar, maar ik denk dat hij zich wel in zijn rol kan schikken. Deel uitmaken van een selectie betekent dat je je ook ondergeschikt moet kunnen maken. Een tweede doelman moet zijn collega scherp houden.'

De Haan kan donderdag waarschijnlijk over een geheel fitte selectie beschikken. Erik Pieters is vooralsnog het enige twijfelgeval. De linksback kampt met een enkelblessure. Royston Drenthe en Kew Jaliens trainden nog wel apart, maar de verwachting is dat zij dinsdagavond aansluiten bij de groepstraining.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen