De Haan laat emoties de vrije loop op persconferentie

Reacties

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan was na de 3-0 zege op Roda JC geroerd. Zo enorm goed doet het de coach dat zijn club sportief weer voor de wind gaat.

De Haan laat emoties de vrije loop op persconferentie

De Haan was tijdens de persconferentie middenin een analyse van het aanvalsspel van zijn ploeg, toen het hem allemaal te veel werd. Na een slok water schoten de tranen in de ogen bij de Fries, die het zo ontzettend mooi vindt dat het publiek eindelijk weer trots kan zijn op Heerenveen.

'Sorry hoor', verontschuldigde De Haan zich. 'Dit doet me echt wat. Ik vind het zo mooi. Je doet het allemaal voor de mensen. Dat is mijn grote hobby. Ik wil dat het hier weer lééft. Dat er gevoetbald wordt', stamelde hij, om zichzelf vervolgens lachend tot de orde te roepen. 'Dit is nou typisch een oude man. Maar ik meen het serieus. Ik wil dat de mensen hierheen komen en het weer hartstikkene mooi vinden! Vanavond voelde ik dat weer wat komen. En dat vind ik hartstikkene mooi.''

De Haan is nu ruim een maand interim-trainer bij Heerenveen, dat onder zijn leiding pas een keer verloor en vier zeges boekte. Eenmaal werd er gelijk gespeeld. Na de zege op Roda JC staat de club tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.