De Haan eist meer: 'Het moet feller, fanatieker'

Reacties

Interim-coach Foppe de Haan heeft geen spijt van zijn ongemeen felle uitlatingen na het verlies van zijn SC Heerenveen tegen AZ (3-1). De ervaren trainer miste in Alkmaar de absolute wil om te winnen.

De Haan eist meer: 'Het moet feller, fanatieker'

De Haan, die onder meer zei dat zijn spelers 'te snel een loser' waren bij een achterstand, vindt niet dat hij te kritisch was op zijn ploeg. 'Nee, waarom? Ik weet dat het echt beter kan dan dat we tegen AZ hebben laten zien', reageert de Fries.

'Het moet in sommige fases echt feller, fanatieker. Ik weet niet of de spelers van me zijn geschrokken, maar soms hebben ze dit nodig. Het begint allemaal met zelfbewustzijn, elkaar aansturen, corrigeren en met elkaar communiceren', aldus De Haan, die met Heerenveen momenteel twaalfde staat in de Eredivisie.

Die magere klassering is volgens De Haan mede te wijten aan de wedstrijdmentaliteit. 'Als we de bus in stappen, moeten we wel uitstralen dat we er echt alles aan doen om de punten te halen. Als het dan niet lukt, omdat de tegenstander een keer beter is, is er niets aan de hand. Maar dan moet je wél alles gegeven hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.