De Haan beulde trefzekere Te Vrede af: 'Trainde als Rocky'

Reacties

Mitchell Te Vrede werd afgelopen week bij SC Heerenveen flink afgebeuld door zijn trainer Foppe de Haan en plukte daar naar eigen zeggen de vruchten van tijdens de Friese derby met SC Cambuur (2-0 zege).

De Haan beulde trefzekere Te Vrede af: 'Trainde als Rocky'

'Ken je de Rocky-films? Zo trainde ik afgelopen week', zei Te Vrede met een knipoog voor de camera van FOX Sports. 'De trainer wilde me fysiek en mentaal sterker testen en sterker maken. Ik liep bijvoorbeeld rond met een zandzak in mijn nek en moest verschillende oefeningen doen. Vloeken mocht ik niet. Als er iets mislukte, moest ik het achter me laten en doorgaan naar de volgende oefening.'

Het doel dat De Haan met de training had, was de spits geestelijk en lichamelijk op de proef stellen. 'Blijkbaar vond hij dat ik dat nodig had, hij wilde dat ik mijn koppie erbij zou houden. Hij zal wel gelijk hebben, want het is een ervaren trainer', zei Te Vrede. 'Het was pittig, maar ik ben een harde werker. Ik ben doorgegaan en voel me nu sterk.'

Penalty
Te Vrede was éénmaal trefzeker in de Friese derby, vanaf de strafschopstip. Heerenveen kreeg de penalty, omdat Caner Cavlan onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied door Djavan Anderson. Al waren ze bij de club uit Leeuwarden niet van gedachten dat het een overtreding was.

'Ik werd ook niet geraakt', gaf Cavlan na afloop van de beladen wedstrijd eerlijk toe. 'Maar zijn been was veel te hoog. Dat zag ik en dus liet ik me vallen. Het is een schrikreactie om je te laten vallen als je een been zo hoog ziet. Bovendien, volgens mij heeft zijn been daar helemaal niets te zoeken', aldus de linksback, die zondagmiddag als middenvelder acteerde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.