De Guzman verder ten koste van Büttner en Douglas

Reacties

Napoli heeft zich ten koste van Dinamo Moskou geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. In de return in Moskou kwam de ploeg van Jonathan De Guzman (foto) niet tot scoren, net als het Dinamo van Alexander Büttner en Douglas.

De Guzman verder ten koste van Büttner en Douglas

Dat het duel eindigde in 0-0 wil niet zeggen dat het saai was in Moskou. Integendeel zelfs. Dries Mertens en José Callejón waren al snel in kansrijke positie namens Napoli, waar De Guzman pas na een uur in de ploeg kwam. Mertens zag zijn inzet op de kruising belanden, terwijl Callejon even later de paal raakte.

Ook de thuisploeg liet zich gelden in de eerste helft. Christopher Samba en Aleksandr Kokorin leken de score te openen, maar in beide gevallen greep de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis goed in door hun treffers niet toe te kennen. Dinamo - met Büttner in de basis en Douglas op de bank - zette in het laatste half uur nog wel aan, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren. Ook de voormalige linksback van Vitesse en Manchester slaagde daar niet in. Büttner was wel dicht bij een doelpunt na een fraaie actie en een hard schot in het zijnet.

En dus plaatst Napoli zich voor de laatste acht in de Europa League. In de eerste wedstrijd in Napels was de huidige nummer vier van de Serie A namelijk met 3-1 te sterk dankzij een hattrick van Gonzalo Higuaín.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.