De Guzman in extremis held van Napoli

Jonathan de Guzman kan nu al niet meer stuk bij Napoli. In de vijfde minuut van de blessuretijd van het duel met Genoa maakte hij het winnende doelpunt: 1-2.

Genoa-Napoli 1-2
Napoli kwam al in de derde minuut op voorsprong via José Callejon, die na een voorzet van Gonzalo Higuaín scoorde met een fraaie volley. Op slag van rust kwam Genoa langszij via Mauricio Pinilla.

Twintig minuten voor het einde bracht Rafael Benítez de debuterende Jonathan de Guzman binnen de lijnen, maar ook hij leek het verschil niet te kunnen maken. Leek, want in de 95ste minuut schoot hij van dichtbij de 2-1 tegen de touwen, waardoor Napoli de competitie met een zwaarbevochten overwinning begint.

Torino-Internazionale 0-0
Internazionale beleefde een moeilijke avond op bezoek bij Torino, net als de Nerazzurri deelnemer aan de Europa League. Nemanja Vidic, die zijn competitiedebuut maakte, veroorzaakte in de twintigste minuut een strafschop met een overtreding op Fabio Quagliarella. Tot zijn opluchting pareerde Samir Handanovic de daaropvolgende inzet van Marcelo Larrondo. Na rust was Inter iets sterker dan Torino, maar het dwong nauwelijks kansen af en verdiende de zege dan ook niet.

In blessuretijd werd Vidic met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De reden was een zeer opmerkelijke, namelijk een cynisch applausje aan het adres van de arbitrage.

Udinese-Empoli 2-0
Het seizoen is pas net begonnen, maar Antonio Di Natale verkeert al in absolute topvorm. De inmiddels 36-jarige goaltjesdief van Udinese nam tegen Empoli beide doelpunten voor zijn rekening. Daarmee zet hij zijn waanzinnige productie voort, want in het bekerduel met Ternana van vorige week (5-0 zege) maakte hij álle vijf doelpunten namens de Zebrette.