De Guzman en Vormer in een zetel richting achtste finale

Het Napoli van Jonathan De Guzman en Dries Mertens én het Club Brugge van Ruud Vormer lijken de volgende ronde van de Europa League niet meer te kunnen missen. Beide ploegen wonnen hun uitduel kinderlijk eenvoudig.

Trabzonspor – Napoli 0-4
Bij de Italianen begon Jonathan De Guzman in de basis, maar het was een andere Eredivisionist die in de openingsfase belangrijk was. Uit de rebound van een corner van Dries Mertens kopte de Braziliaan Henrique 0-1 achter de Turkse keeper.

Na amper een half uur was het treffen vervolgens al beslist door goals van Gonzalo Higuaín en Manolo Gabbiadini: 0-3. De Guzman mocht na zeventig minuten spelen naar de kant en zag vanaf de bank hoe Mertens nog een strafschop miste. Even later zorgde Duvan Zapata zelfs voor 0-4.

Aalborg BK – Club Brugge 1-3
Met Ruud Vormer negentig minuten binnen de lijnen maar zonder de niet-speelgerechtigde Stefano Denswil keek Club Brugge halverwege tegen een riante voorsprong aan. Door goals van Obbi Oularé en een beauty van Lior Refaelov stond het bij rust al 0-2.

Ook ondanks een rake penalty van Aalborg-spits Nicklas Helenius – op dat moment stond het door een eigen goal van Kenneth Petersen al 0-3 – is Club Brugge wel heel dicht bij de achtste finale.

Dnjepr Dnjepropetrovsk – Olympiakos 2-0
Basisklant Ibrahim Afellay kon zich met zijn kameraden voorin in de eerste helft niet onderscheiden bij de Grieken (0-0), waarna de Oekraïense ploeg na de pauze snel toesloeg via goals van Jaba Kankava en Ruslan Rotan: 2-0. Daardoor wordt het voor Olympiakos moeilijk om de achtste finale te bereiken.