De Guzman en Maduro door, Trabzon schakelt Maaskant uit

Behalve het in de Europa League gestrande Vitesse, kwamen er nog tal van Nederlanders in actie in de derde voorronde van de Europa League. Voetbal International zet hun prestaties op een rij.

De Guzman en Maduro door, Trabzon schakelt Maaskant uit

Swansea City kende na de overtuigende 4-0 overwinning in Wales geen problemen met Malmö FF. Met Jonathan de Guzman en Wilfried Bony in de basis en doelman Michel Vorm op de bank hield de ploeg van manager Michael Laudrup het in Zweden bij een 0-0 gelijkspel.

Hedwiges Maduro plaatste zich met Sevilla eveneens overtuigend voor de play-offs van de Europa League. Na een 3-0 thuiszege lieten de mannen van trainer Unai Emery in Montenegro helemaal niets heel van Mladost Podgorica: 6-1. Maduro scoorde niet.

Ook Leroy George kende - als een van de weinige Nederlanders - een succesvolle avond in de derde voorronde van de Europa League. Met FK Qarabag was de onlangs van NEC overgekomen aanvaller met 2-0 te sterk voor het Zweedse Gefle IF. Vorige week won George ook al (1-0).

Robert Maaskant kan zich met Dinamo Minsk op de Wit-Russische competitie gaan richten. Op bezoek bij het Turkse Trabzonspor slaagde het elftal van de voormalige trainer van onder meer FC Groningen en NAC Breda er niet in om een 1-0 nederlaag ongedaan te maken: 0-0.

Lorenzo Davids was met Randers FC niet opgewassen tegen Rubin Kazan. Nadat de Russen in Denemarken al met 2-1 hadden gewonnen, maakten ze het karwei in eigen stadion af dankzij treffers van César Navas en Roman Eremenko: 2-0.

Voor het AS Trencín van voorzitter Tscheu La Ling was het uitzicht op de play-offs al na de heenwedstrijd vertroebeld. Een 2-2 gelijkspel in Roemenië op bezoek bij FC Astra was uiteindelijk niet voldoende om de 3-1 thuisnederlaag weg te poetsen.

Ook Gregory Nelson zag donderdagavond een einde komen aan zijn Europese avontuur. Een 1-0 zege van zijn club Metallurg Donetk was niet genoeg tegen het Albaanse Kukësi, dat de 2-0 voorsprong van vorige week in het laatste kwartier met tien man moest verdedigen.

Jurgen Colin gaf met Hapoel Tel Aviv een goede uitgangspositie uit handen. Na een 1-1 gelijkspel in Roemenië kwamen de Israëliërs in eigen huis op voorsprong, maar vervolgens trok Pandurii Targu-Jiu de wedstrijd nog naar zich toe: 1-2.

Moestafa El Kabir moest bij BK Häcken vanaf de bank toezien hoe zijn ploeggenoten opnieuw onderuit gingen tegen FC Thun: 1-0. De Zwitsers stonden al met één been in de volgende ronde na de 2-1 zege tijdens het heenduel in Zweden.

VfB Stuttgart was ervoor verantwoordelijk dat er in één klap drie Nederlanders uit het Europa League-toernooi vlogen. De Duitse club schakelde het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv van Romario Kortzorg, Civard Sprockel en invaller Luis Pedro uit op basis van uitdoelpunten (0-0, 1-1).

Voor Nigel Hasselbaink waren de druiven met Saint Johnstone tegen FK Minsk nog zuurder. Nadat hij zelf was gewisseld gaven zijn ploeggenoten een doelpunt weg (0-1), waarna de Wit-Russen door drie Schotse missers ook in de noodzakelijke penaltyserie zegevierden: 2-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen