De Grote Feyenoord-Enquête: Van Hanegem is de beste

Reacties

Willem van Hanegem is de beste speler die ooit voor Feyenoord uitkwam. Hij blijft Coen Moulijn en Johan Cruijff voor in De Grote Feyenoord-Enquête. Ernst Happel werd door de bezoekers van deze website verkozen tot beste trainer.

De Grote Feyenoord-Enquête: Van Hanegem is de beste

In de vorige week dinsdag verschenen Feyenoord-special van VI pijnigen dertig prominenten hun hersens over de vragen wie de beste speler, trainer en keeper zijn die voor de Rotterdammers uitkwamen. Van Hanegem kwam op die eervolle ranglijst van spelers uit vervlogen tijden én latere generaties nipt als winnaar uit de strijd, net voor Coen Moulijn.

En ook de bezoekers van deze website, die massaal meededen aan de verkiezing, kozen voor Van Hanegem en ook hier was Moulijn tweede. Wim Jansen was de nummer drie bij de prominenten, maar volgens de ruim vijftienduizend deelnemers aan De Grote Feyenoord-Enquête hoort Johan Cruijff op het podium.

Beste Feyenoorder volgens bezoekers VI.nl
1. Willem van Hanegem
2. Coen Moulijn
3. Johan Cruijff
4. Dirk Kuijt
5. Pierre van Hooijdonk
6. Ruud Gullit
7. József Kiprich
8. Ove Kindvall
9. Wim Jansen
10. Robin van Persie

Ook bij de verkiezing voor de beste Feyenoord-trainer zijn de bezoekers van VI.nl het grotendeels eens met de prominenten. Met grote meerderheid van de stemmen wint Ernst Happel de verkiezing. Bert van Marwijk eindigde als tweede. Ronald Koeman bezet in De Grote Feyenoord-Enquête de derde plaats.

De topvijf met beste doelmannen uit de Feyenoord-historie is online exact hetzelfde als in de Feyenoord-special. Eddy Pieters Graafland wint deze verkiezing. Ed de Goey, Jerzy Dudek, Joop Hiele en Eddy Treijtel hebben het nakijken.

VI Legends, Feyenoord

Na de succesvolle specials over de titel van PSV, Ajax twintig jaar na de Champions League-zege en de liefde voor het Engelse voetbal vormt de Feyenoord-special het startpunt van de VI Legends-reeks, waarin we stilstaan bij mijlpalen uit de voetbalgeschiedenis. De Feyenoord-special is hier te bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.