'De grote explosie gaat binnenkort plaatsvinden'

Reacties

Voor Piet Keizer komt alle rumoer bij Ajax allerminst als een verrassing. De clubicoon doorbreekt het stilzwijgen. 'De Cruijff-revolutie heeft nooit kans gekregen.'

'De grote explosie gaat binnenkort plaatsvinden'

De onrust is bij Ajax weer tot ongekende hoogte gestegen. Marc Overmars wordt in verband gebracht met vermeende belangenverstrengeling terwijl Wim Jonk inmiddels de wacht is aangezegd. Volgens de Amsterdamse club zijn de verschillen met de hoofd opleiding onoverbrugbaar.

Voor Keizer komt alle onrust niet onverwacht. Het boegbeeld spreekt zich woensdag in Voetbal International openhartig uit. Over alle kampen, het gebroken technisch hart, het povere spel van het eerste elftal, de gebreken van de jeugdopleiding en bovenal de fluwelen revolutie.

'De Cruijff-revolutie is niet gelukt of mislukt. Het heeft nooit een kans gekregen, omdat de uitvoerders hun eigen gang gingen', is het pijnlijke oordeel van Keizer. De voormalige linksbuiten, scout en technisch adviseur van Ajax is zo begaan met de club, dat hij niet zomaar wegkijkt.

Keizer behoort niet tot een kamp, spaart daarom niemand en weet waarover hij praat. Volgens de clubicoon, die onlangs samen met Mark Geestman aanschoof bij de directie van Ajax om zijn visie op alles te geven, is momenteel slechts het topje van de ijsberg zichtbaar. 'De grote explosie gaat binnenkort plaatsvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.