De Grote Drie aan de aftrap, De Zeeuw en Amrabat reserves

Op de tweede speeldag van de tweede speelronde in de Champions League staan om 20.45 uur vijf Nederlanders in buitenlandse dienst aan de aftrap. Daarnaast zijn er twee landgenoten die plaats nemen op de reservebank, terwijl er ook twee de wedstrijd vanaf de tribune of vanuit huis moeten aanschouwen.

De Grote Drie aan de aftrap, De Zeeuw en Amrabat reserves

Goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal. Behalve Arjen Robben, die met Bayern München op bezoek gaat bij Manchester City, staan ook Robin van Persie en Wesley Sneijder aan de aftrap. Zowel de aanvaller van Manchester United als de spelverdeler van Galatasaray is voldoende hersteld om te starten tegen respectievelijk Shakhtar Donetsk en Juventus.

Overigens is er nog een landgenoot present bij Galatasaray. Nordin Amrabat is één van de zeven wisselspelers van Roberto Mancini, de nieuwe coach van Galatasaray. Alexander Büttner mag niet plaatsnemen op de reservebank van United. De oud-speler van Vitesse is door manager David Moyes buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Naast Robben, Van Persie en Sneijder is er nog een Oranje-klant die in actie komt in deze speelronde van het miljoenenbal. Zo treft Gregory van der Wiel met Paris Saint-Germain Benfica, de club van voormalig FC Twente-aanvaller Ola John. Waar Van der Wiel in de basis start, is John niet opgenomen in de wedstrijselectie.

Tot slot maken Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck het negental compleet. Anderlecht-trainer John van den Brom start echter met één Nederlander. Nuytinck begint in het hart van de defensie, terwijl De Zeeuw op de reservebank zit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen