De Groot verruilt voetbalschoenen voor trainersfunctie

Reacties

Donny de Groot heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De 35-jarige spits stopt door aanhoudende blessures en gaat bij Fortuna Sittard als jeugdtrainer aan de slag.

De Groot verruilt voetbalschoenen voor trainersfunctie

Afgelopen seizoen kwam De Groot nog tot 22 competitieduels en twee bekerduels voor de Limburgers, maar nóg een seizoen is te veel gevraagd. 'Fysiek is het niet meer wat het was', vertelt De Groot op de clubwebsite van Fortuna. 'In mijn hoofd wil ik van alles, maar het lichaam wil niet altijd meer mee. Daardoor kan ik niet meer presteren op het niveau dat ik gewend ben. Het afgelopen seizoen was daarom een verloren seizoen. Toch was het een moeilijke beslissing. Daarvoor geniet ik teveel van het spelletje.'

Hoewel hij niet meer als speler voor Fortuna in actie zal komen, blijft de voormalige aanvaller wel in dienst van de club. Bij het eerste elftal wordt Maradonny assistent en ook in de jeugdopleiding gaat hij een rol bekleden. 'Fortuna biedt me een mooie kans, die goed is voor beide partijen. En daar heb ik echt heel veel zin in. Nu kan ik op een andere manier belangrijk zijn voor het eerste elftal en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toekomst van de club: de jeugd. Daar kan ik echt van genieten. Voor mij is dit echt een prachtige uitdaging, die ook nog eens goed is voor mijn toekomst.'

De Groot begon zijn loopbaan in Utrecht, waar hij op 27 februari 2000 debuteerde in de hoofdmacht tegen AZ. Behalve voor de Domstedelingen kwam hij in het verleden ook uit voor FC Volendam, FC Emmen (waar hij in 2003 topscorer van de Eerste Divisie werd), RBC Roosendaal, De Graafschap, AEK Larnaca, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk, Willem II, Sint-Truiden en FC Eindhoven. In totaal kwam hij tot 136 doelpunten in 330 competitiewedstrijden voor de diverse clubs. Met FC Utrecht won De Groot in 2004 de KNVB-beker en in 2011 werd hij kampioen van de Eerste Divisie met RKC.

Fortuna maakte zondag, tijdens de Open Dag, tevens bekend dat Lars Hutten voor twee jaar heeft getekend. De 25-jarige aanvaller trainde al enige tijd mee met de Limburgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.