De Graafschap zet RBC in rol achtervolger

RBC Roosendaal is de koppositie in de Jupiler League kwijt. De Graafschap versloeg de ploeg van Robert Maaskant op eigen veld en leidt de strijd om directe promotie na de zwaarbevochten 3-1 zege.

De Graafschap zet RBC in rol achtervolger

Naast de financiële zorgen heeft RBC Roosendaal ook sportief de wind tegen. De ploeg van Maaskant leek ongenaakbaar in de richting van de titel te gaan, maar aan die positie is verandering gekomen.

Door de overwinning in Roosendaal heeft De Graafschap de koppositie overgenomen van de Brabanders, die genoegen moeten nemen met de rol van achtervolger. Het verschil tussen de twee titelpretendenten bedraagt één punt in het voordeel van de Doetinchemmers.

Het zag er aanvankelijk goed uit voor een dominerend RBC. Angelo Martha gaf de zelfbenoemde favoriet een voorsprong in de topper. De Graafschap, dat ontsnapte aan een rode kaart voor Berry Powel, toonde veerkracht. Dat leverde de ploeg van trainer Jan de Jonge de drie belangrijke punten op in het stevige duel.

De goals van Jeffrey de Visscher voor en Jhon van Beukering na rust noodzaakte RBC tot een offensief. De Brabanders, die Henk Vos als breekijzer inbrachten, waren enkele keren dicht bij de gelijkmaker. De Graafschap-doelman Jim van Fessem bleek echter een te grote sta-in-de-weg. Tim Peters besliste in de laatste minuut de topper: 1-3.

Bekijk hier al onze video's