De Graafschap zet in op stadionverboden voor relschoppers

Reacties

De Graafschap heeft besloten supporters die zich gewelddadig gedragen hebben rond de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan te melden bij de KNVB voor lange stadionverboden. Ook spreken De Superboeren hun fans aan op de gevolgen die herhaling van dergelijke overtredingen met zich mee zal brengen.

De Graafschap zet in op stadionverboden voor relschoppers

Spelers van Go Ahead Eagles werden kort na het laatste fluitsignaal bij het play-offduel door een aantal De Graafschap-supporters aangevallen op het veld op De Vijverberg. De club uit Doetinchem kondigde al snel aan keihard te zullen optreden tegen de relschoppers en heeft dinsdagochtend een plan van aanpak gepubliceerd op de clubsite.

Na overleg tussen vertegenwoordigers van de club, de raad van commissarissen, de supportersvereniging, de gedragscommissie en de politie is De Graafschap tot maatregelen gekomen. 'Besloten is om alle overtreders in vier verschillende categorieën in te delen, waarbij de zwaarste categorie (geweldpleging) bij de KNVB zal worden aangemeld voor lange stadionverboden, en waar mogelijk ook strafrechtelijke vervolging.'

Supporters die zich provocerend gedroegen richting de uitsupporters worden aangesproken. De Graafschap zegt een aantal overtreders al te hebben geïdentificeerd, terwijl de politie ook nog druk bezig is met identificatie aan de hand van camerabeelden.

Om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen gaat De Graafschap de huisregels kritisch bekijken en waar nodig aanpassen. Ook is er gesproken over de aanwezigheid van uitsupporters op de hoofdtribune. 'De Graafschap zal daarom strenger toezien op het naleven van de fatsoensregels die gelden in de Business Club en supporters in al te duidelijke clubkleuren van de tegenstander aanspreken op hun kleding', zegt de uit de Eredivisie gedegradeerde club daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.