De Graafschap zet flinke stap naar tweede ronde

Nathan Kabasele heeft De Graafschap naar een goede uitgangspositie geschoten in de play-off wedstrijd tegen Fortuna Sittard. In Limburg waren De Superboeren duidelijk een maatje te groot: 1-4.

In Limburg was Kabasele de grote man aan de kant van De Graafschap. De Belgische aanvaller schoot zijn ploeg vlak voor de rust op voorsprong en tekende vroeg in de tweede helft voor zijn tweede doelpunt van de avond.

Met name de 0-2 was een fraaie. Kabasele werd op maat bediend door Milan Nassop en volleerde de bal bekwaam achter doelman Ferhat Kaya. Even later was het feest compleet toen Dean Koolhof, de zoon van voormalig Oranje-international Jurrie Koolhof, met een stiftbal de score opvoerde naar 0-3.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Vincent Vermeij, die vlak voor tijd de eindstand bepaalde: 1-4. Vlak daarvoor was Lars Gulpen, die het meest alert reageerde bij een scrimmage voor het doel van De Graafschap, verantwoordelijk voor de tegentreffer. Vrijdag 2 mei staat de return op het programma in Doetinchem.