De Graafschap walst in slot over Sparta heen

In een open wedstrijd waren De Graafschap en Sparta Rotterdam lange tijd aan elkaar gewaagd. Toen de ban eenmaal gebroken was, liepen De Superboeren in de slotfase uit naar een ruime 4-0 zege.

De intenties van beide ploegen was al na enkele minuten spelen duidelijk. Sparta kreeg een kansje in de persoon van Nourdin Boukhari en aan de andere zijde was Lasse Schöne te weinig egoïstisch om de score te openen. De toon voor aanvallend voetbal was in ieder geval gezet.

Op De Vijverberg speelde Sparta het meest verzorgde voetbal, maar kreeg De Graafschap de beste kansen. Dat het bij rust nog
0-0 was, was een wonder. Donny de Groot had de paal geraakt en Schöne kopte van dichtbij naast.

Sparta kreeg haar grootste kans in de tweede helft. Arne Slot werd na een goede loopactie op zijn wenken bediend door Olaf Lindenbergh, maar de Spartaanse middenvelder schoot de bal recht op doelman Jim van Fessem.

Schöne liet zijn derde grote kans van de wedstrijd niet aan zich voorbij gaan. De Deense middenvelder kapte Kim Jaggy uit en schoot met links raak in de verre hoek. Elf minuten later besliste Berry Powel de wedstrijd. De spits was eerst Wouter Gudde te snel af en won ook het duel met de uitkomende doelman Sander Westerveld. Met een geplaatst schot zorgde Powel voor 2-0.

Het Spartaanse verzet was gebroken en De Graafschap kon de aanhang daardoor op meer goals trakteren. Léon Hese tikte de 3-0 binnen, waarna De Groot met kopbal ook zijn goaltje meepikte.

Door de 4-0 zege bezet De Graafschap voorlopig de vierde plaats in de Eredivisie. Sparta wacht nog steeds op de eerste overwinning en moet vrezen te zakken op de ranglijst.