De Graafschap stuurt Marsman weg

Gerard Marsman (foto) moet weg bij De Graafschap. De technisch manager blijft tot het einde van dit seizoen officieel in functie bij de Doetinchemse eredivisionist, maar heeft praktisch geen bevoegdheden meer.

De Graafschap stuurt Marsman weg

'Er was geen basis meer om verder te gaan', vertelde voorzitter Derk Haank op Omroep Gelderland. Marsman moet boeten voor de reeks middelmatige spelers die hij de laatste jaren naar de Vijverberg haalde. Spelers die volgens Haank niet het gewenste rendement hebben gehaald. 'Er is een kwaliteitsinjectie gedaan, maar we mogen constateren dat er van balans in de selectie te weinig sprake is.' Het is één van de oorzaken waarom De Graafschap momentel hekkensluiter is in de Holland Casino Eredivisie.

Al blijft Marsman nog tot eind juni in functie, beslissingen over spelersbeleid zijn in handen van coach Peter Bosz en toekomstig scout John van den Brom. Haank: 'Bosz en Van den Brom bepalen welke nieuwe spelers er gaan komen en ze kunnen Gerard Marsman gebruiken voor wat ze willen.' Volgens de voorzitter is het onwaarschijnlijk dat er een opvolger komt voor Marsman.

Bekijk hier al onze video's