De Graafschap start kort geding tegen de KNVB

Reacties

De Graafschap zegt geen andere mogelijkheid te zien dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB na een gesprek met de voetbalbond. De Superboeren zijn het niet eens met de beslissing van de beroepscommissie van de KNVB, die besliste dat FC Twente in de Eredivisie mag blijven.

De Graafschap start kort geding tegen de KNVB

De Graafschap zat donderdagochtend om tafel met de KNVB. 'Het was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB', aldus Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, op de clubsite.

Nu onderneemt de club dus juridische stappen. 'Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie. Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie', zegt Zuil.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, liet eerder aan VI al weten niet van plan te zijn De Graafschap tegemoet te komen. 'Wat we van plan zijn met De Graafschap? Niks. Ik heb ze uitgenodigd voor een kop koffie. Ik hoor verhalen over een negentiende plek in de Eredivisie. Ik zie daar geen juridische gronden voor.'

De beroepscommissie van de KNVB besloot het besluit van de licentiecommissie om de Tukkers te laten degraderen naar de Jupiler League terug te draaien. FC Twente kwam weg met een boete van 181.000 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.