De Graafschap richting play-offs na zege op FC Den Bosch

De Graafschap heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs in de Jupiler League. Na een zakelijke zege op FC Den Bosch (2-0) heeft het elftal van Jan Vreman weer volop kansen.

Er gebeurde weinig het eerste halfuur, waarna verdediger Bart Straalman de wedstrijd openbrak. Geheel vrijstaand kopte de verdediger een corner binnen. Vijf minuten voor rust ging linksback Caner Cavlan op avontuur, waarna hij werd gevloerd door Filippo Penna. Jerry van Ewijk (foto) schoot onberispelijk raak vanaf elf meter. De Superboeren geloofden het wel bij deze stand, die ze moeiteloos vasthielden na rust.

Voor De Graafschap zijn er nog twee scenario's waarbij het de play-offs haalt. Als FC Eindhoven volgende week de vierde periode wint, dan volstaat de huidige achtste plaats. Pakt achtervolger MVV die prijs, dan moet De Graafschap minimaal VVV-Venlo of FC Oss voorbij. Beide ploegen verloren vrijdag, waardoor dat verschil maar een punt is. Nummer vijftien FC Den Bosch speelt nergens meer om in de Jupiler League.