De Graafschap profiteert van gelijkspel Cambuur-Eagles

De Graafschap is koploper in de Jupiler League. De ploeg van Darije Kalezic profiteerde van het 0-0 gelijkspel van Go Ahead Eagles tegen SC Cambuur, dat op de derde plaats staat.

SC Cambuur-Go Ahead Eagles 0-0De topper in de Jupiler League eindigde, na een teleurstellende wedstrijd, in een doelpuntloos gelijkspel. De koploper uit Deventer speelde het laatste kwartier met tien man nadat Maikel Kieftenbeld zijn tweede gele kaart had gekregen.

De Graafschap-BV Veendam 3-0Jordy Buijs was de grote man aan de zijde van de Superboeren. De verdediger scoorde voor en na rust. Martijn van der Laan (BV Veendam) kreeg kort na de eerste treffer van De Graafschap rood. Buijs mocht voor (niet zuivere) hattrick gaan, maar faalde toen hij een strafschop mocht nemen. De derde treffer voor De Graafschap kwam alsnog via Steve De Ridder.

FC Zwolle-Excelsior 1-0Erik Bakker was de matchwinner voor FC Zwolle in het duel met Excelsior. De aanvaller scoorde ruim een kwartier voor tijd.

FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn 3-1AGOVV Apeldoorn verslikte zich lelijk in nummer voorlaatst FC Eindhoven. De Brabanders, die als doel hebben degradatie naar de topklasse te voorkomen gingen met de zege aan de haal na treffers van Ruud van der Rijt, Leon Kantelberg en Patrick N'Koyi. Jeremy Bokila deed namens de bezoekers nog wat terug.

Helmond Sport-MVV 2-4Helmond Sport liet zich in eigen verrassen door MVV. Bij rust keken de Brabanders al tegen een 3-0 achterstand na treffers van Daniel Gomez, Malcolm Esajas en Gideon Boateng. Johan Voskamp bracht als invaller na rust met twee goals de spanning terug, maar het laatste woord was voor Gomez die in de blessuretijd zijn tweede maakte.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 2-1Door doelpunten van Ibad Muhamadu en John Versluis won FC Dordrecht van Fortuna Sittard. Marc Mboua deed nog wat tegen voor de bezoekers. Alle treffers vielen voor rust. John Verhoek van de thuisploeg zag in de slotfase rood.

FC Den Bosch-Telstar 2-0FC Den Bosch ontdeed zich zonder al te veel problemen van Telstar. Samuel Scheimann, voor rust, en Fabio Caracciolo, na de hervatting, scoorden.

RBC Roosendaal-FC Omniworld 1-2Een late strafschop van Robbie Haemhouts bezorgde FC Omniworld de winst. Angelo Zimmerman kreeg rood voor zijn overtreding die de penalty veroorzaakte. Reginald Faria had al voor een voorsprong gezorgd voor de ploeg uit de polder, maar deze werd nog beantwoord met een doelpunt kort na rust van Melvin de Leeuw. Op de strafschop van Haemhouts hadden de Roosendalers geen antwoord meer.

FC Emmen-FC Volendam 2-4Het zag er slecht voor FC Volendam na een uur spelen. Milos Malenovic en Hans Denissen hadden voor FC Emmen gescoord en Rowin van Zaanen had tegen gescoord. Invaller Michel Kramer besliste het duel echter in het voordeel van de ploeg van Edward Sturing door een zuivere hattrick aan te tekenen.

Haarlem-FC Oss 1-1Na twintig minuten had Edgar Manucharyan Haarlem op voorsprong gebracht in het staartduel met FC Oss. Een kwartier later maakte Serdal Güvenç gelijk. Daarbij bleef het.