De Graafschap ontbindt contract recidivist Johnson

De Graafschap heeft per direct het contract van Dulee Johnson ontbonden. De 27-jarige Liberiaanse middenvelder ging afgelopen weekend over de schreef, toen hij in de nacht van zaterdag op zondag een eenzijdig ongeval veroorzaakte in de buurt van Nijmegen.

De Graafschap ontbindt contract recidivist Johnson

De speler weigerde een ademtest en een bloedproef, waarmee hij een misdrijf beging. De politie gaat ervan uit dat Johnson onder invloed was van alcohol. De Doetinchemse club had in het contract van Johnson, die afgelopen seizoen bij de Zweedse club AIK Stockholm op straat werd gezet vanwege een vermeend zedendelict, een clausule opgenomen waarin de samenwerking bij een incident direct ontbonden kon worden.

'We hebben bij de contractbesprekingen gesproken over zijn verleden', zegt directeur Henk Bloemers in gesprek met Voetbal International. 'We hebben hem daarop een tweede kans gegeven, maar hij kende de consequenties bij een misstap. Dit accepteren wij niet. Spelers en medewerkers van de club hebben een voorbeeldfunctie. Dan kunnen we dit als club niet tolereren.' (Freek Jansen) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's