De Graafschap neemt horde Helmond Sport met succes

De Graafschap heeft handhaving in de Eredivisie nog steeds in eigen hand. De Doetinchemmers rekenden gedecideerd af met Helmond Sport (3-1). De heenwedstrijd in Brabant was ook al gewonnen (3-2) door De Superboeren.

De snelle rode kaart voor John Nieuwenburg (vijftiende minuut) kwam De Graafschap prima uit. De gelegenheidsverdediger van Helmond Sport haalde Niklas Tarvajärvi neer en die was volgens scheidsrechter Pol van Boekel doorgebroken.

De Graafschap profiteerde vlot. Tussen de 34ste en 36ste minuut scoorde de ploeg van coach Jan de Jonge twee keer. Eerst mikte Leon Hese fraai raak uit een directe vrije trap en daarna onderscheidde Tarvajärvi zich. De Fin schudde Peter Uneken prachtig af en verschalkte doelman Robert van Westerop.

Helmond Sport was met die stand geslagen, al deed Mark Höcher uit een strafschop net voor rust nog wat terug. In de tweede helft vielen er nog twee rode kaarten. Beide teams raakten een speler kwijt. Uneken moest met twee keer geel vertrekken bij Helmond Sport en Jordy Buijs om dezelfde reden bij De Graafschap.

In de laatste minuut vergrootte Tarvajärvi de score nog eens. Op aangeven van de sterk ingevallen Diego Biseswar, maakte de bonkige spits er 3-1 van. De Graafschap kan nu op zijn gemakkie de tegenstander in de volgende ronde gaan bekijken. De opponent is FC Den Bosch of FC Zwolle. Die clubs moeten op herhaling na beide één duel te hebben gewonnen.