'De Graafschap: Meeuws of Adelaar'

Oud-FC Utrecht-coach Frans Adelaar en de Belg Walter Meeuws zijn twee van de drie kandidaten om trainer te worden bij De Graafschap. Volgens de Belgische Teletekst van de VRT is Adelaar kandidaat nummer één, maar moeten ook de kansen van de oud-bondscoach van België niet worden uitgevlakt. Bij de club uit Doetinchem werd Peter Bosz na de degradatie ontslagen.

'De Graafschap: Meeuws of Adelaar'

Frans Adelaar stapte aan het einde van het seizoen 2001/02 op bij FC Utrecht, voornamelijk vanwege een onbwerkbare situatie met technisch directeur Han Berger. Adelaar tekende daarop een contract bij het Griekse Akratitos, maar raakte daar al vrij snel verstikt in de Griekse machtspolitiek. FC Groningen wilde hem vervolgens als opvolger van Dwight Lodeweges, maar Akratitos gaf geen toestemming. Een week later werd hij alsnog ontslagen bij die club. In de winterstop was hij in beeld bij RBC Roosendaal, maar hij zegde die club zelf af.

Ook Walter Meeuws is clubloos. De 51-jarige oud-speler van Beerschot, Club Brugge, Standard Luik en Ajax werd aan het begin van dit jaar ontslagen bij het Marokkaanse Raja Casablanca. Meeuws, die behalve de nationale ploeg van België ook nog FC Antwerp, KV Mechelen, AA Gent en het Turkse Genclerbirligli onder zijn hoede had, heeft overigens nog een ijzer in het vuur: hij is ook kandidaat om bondscoach te worden van Iran.

Bekijk hier al onze video's