De Graafschap leeft weer na zege op kolkende Vijverberg

Excelsior is op De Vijverberg het eerste slachtoffer geworden van De Graafschap, dat dankzij het succes (2-0) weer enige hoop mag koesteren op lijfsbehoud.

Veel ogen waren zaterdag gericht op Luigi Bruins. De middenvelder van Excelsior maakte niet alleen zijn rentree na anderhalve maand maar deed dat ook op de dag dat hij 's middags voor de derde keer vader was geworden.

Voor meer geluk kon Bruins, die na ruim een uur naar de kant werd gehaald, niet zorgen. Voor rust had hij zijn bijdrage geleverd door Tom van Weert in kansrijke positie te brengen. De spits werd gestuit door De Graafschap-doelman Hidde Jurjus, die op slag van rust knap redde met zijn voet.

Van Weert had eerder in de eerste helft een grote kans onbenut gelaten, zoals aan de andere kant Cas Peters er niet in was geslaagd zijn uitgelezen mogelijkheid te gebruiken om de score te openen.

De spits van De Graafschap revancheerde zich halverwege de tweede helft. Hij brak de ban met dank aan keeper Tom Muyters. De Belgische goalie van Excelsior verwerkte een vrije trap van Lion Kaak zo slecht dat de bal voor de voeten van Peters belandde. Die kende geen twijfel: 1-0.

Het bleek genoeg voor de tweede zege van het seizoen voor De Graafschap. Want Excelsior slaagde er niet in de vuist te maken die nodig was om de nederlaag te voorkomen. In blessuretijd maakte Vincent Vermeij aan alle onzekerheid een einde: 2-0.

De Graafschap heeft door de eerste thuisoverwinning van het seizoen de achterstand op nummer zeventien SC Cambuur teruggebracht tot vijf punten. Excelsior blijft door het verlies in de gevarenzone.