De Graafschap laat zich thuis verrassen door Emmen

FC Emmen zorgde voor een verrassing door De Graafschap in eigen huis te verslaan. Ruud ter Heide was de grote man bij de nummer achttien uit de Jupiler League tegen de koploper.

De Graafschap-FC Emmen 2-3In de achtste minuut kwam Emmen brutaal op voorsprong in Doetinchem door een treffer van Hans Denissen. De middenvelder haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit en zag zijn schot in de kruising verdwijnen. In de 22ste minuut zorgde Berry Powel koppend voor de gelijkmaker, maar op slag van rust zette Ruud ter Heide de bezoekers opnieuw op voorsprong.

De spits leek de wedstrijd in de 74ste minuut te beslissen met zijn tweede treffer van de avond, maar drie minuten later maakte Soufian El Hassnaoui de 2-3. Emmen kwam in het laatste kwartier echter niet meer in de problemen en zorgde voor een daverende verrassing in de Jupiler League.

FC Zwolle-Telstar 1-0Na slecht uit verdediger van Glynor Plet kwam de thuisclub in de 22ste minuut op voorsprong. De aanvaller van Telstar liep zich vast en wilde de bal terugspelen op zijn doelman, maar Zwolle-aanvaller Danny Schreurs wist de bal te onderscheppen. Alleen voor Harmen Kuperus bleef de spits koel en passeerde de keeper van de bezoekers in de verre hoek.

FC Volendam-AGOVV Apeldoorn 0-1Het dit seizoen matig presterende Volendam was thuis niet opgewassen tegen AGOVV, dat genoeg had aan één doelpunt. Edgar Manucharyan was verantwoordelijk voor die treffer en bezorgde zichzelf zo een droomdebuut voor AGOVV. De spits wordt gehuurd van Ajax, dat hem eerder uitleende aan Haarlem. Na een kwartier volleerde de Armeniër van dichtbij de 1-0 tegen de touwen.

FC Omniworld-MVV 1-1De bezoekers kwamen in Almere na een klein uur op voorsprong dankzij Daniel Gomez, die een strafschop wist te benutten en lang leek dit genoeg voor drie punten voor MVV. Maar twaalf minuten voor tijd was het Mitchell Kappenberg die de thuisclub een punt bezorgde, met een knap schot van ruim twintig meter van het MVV-doel.