De Graafschap gelukkig: 'Maar we gaan niet zweven'

Aan de hand van uitblinker Edwin Linssen heeft De Graafschap een tik uitgedeeld aan Go Ahead Eagles in de jacht op een plaats in de Eredivisie.

Linssen (34) speelde vrijdag een puike wedstrijd in de laatste weken van zijn actieve carrière.

'Dit is genieten. We leefden intens naar deze wedstrijd toe en dat we dan deze uitslag neerzetten. De organisatie stond, we gaven weinig weg, maar hebben het aan de bal helemaal niet zo goed gedaan. Dat klinkt gek, maar in de slotfase was er nog meer mogelijk. Toch is 1-0 een prima uitgangspositie. Zij zullen moeten komen, waardoor er voor ons ruimte zal ontstaan.'

De Graafschap-trainer Jan Vreman waakte euforie. 'Moeilijk om onze kansen voor volgende ronde nu in procenten uit te drukken. We zijn als team het hele jaar gegroeid en wisten dat we er vanavond moesten staan. Deze sfeer gaf ons een geweldige boost, maar we gaan niet zweven. Maandag zal bij hen het thuispubliek er vol achter gaan staan. Deze uitslag geeft ons vertrouwen.'

'Excuses teller niet meer'
Go Ahead-aanvaller Wesley Verhoek stapte teleurgesteld van het veld. 'Zo zuur, omdat het ook zo onnodig is. In de eerste helft spelen we op hun helft, krijgen we paar goede mogelijkheden en schieten we op de paal. Na rust zijn we het gewoon helemaal kwijt. We lopen achteruit en maken het onszelf gewoon moeilijk. Maandag moet het gebeuren, excuses tellen niet meer.'