De Graafschap geen laatste meer door punt bij Willem II

Reacties

Door een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Willem II is De Graafschap niet langer hekkensluiter van de Eredivisie. De Doetinchemmers zagen de Tilburgers het overwicht niet in de score vertalen en passeren daardoor SC Cambuur op basis van doelsaldo.

De Graafschap geen laatste meer door punt bij Willem II

Voorafgaand aan het duel in Tilburg was al duidelijk dat er iets te halen was voor de ploeg van Jan Vreman. Na de winterstop had De Graafschap al twee keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld in vijf duels. Willem II won in 2016 nog niet en verzamelde slechts drie puntjes.

In de eerste helft gingen de Tilburgers op zoek naar de eerste competitiezege sinds 20 december (3-2 zege op Roda JC Kerkrade). De ploeg van Jurgen Streppel had ook een overwicht, maar kleine mogelijkheden waren aan Guus Hupperts, Lucas Andersen en Erik Falkenburg niet besteed. De grootste kans was voor Robbie Haemhouts, maar de middenvelder kwam na een handige steekbal van Bartholomew Ogbeche een teenlengte tekort om af te ronden.

De Graafschap was in balbezit slordig. Omdat de speldenprikjes van Vincent Vermeij en Bryan Smeets geen goal opleverden, bleef het spannend. Ook na rust had Willem II een overwicht, maar bleven de kansen om zeep geholpen worden. Omdat de inzetten die wel op doel gingen een prooi werden voor doelman Hidde Jurjus speelde Willem II, bij wie Terell Ondaan voor het eerst dit seizoen en na lang blessureleed als invaller in actie kwam, voor de derde keer op rij met 0-0 gelijk.

Voor De Graafschap is dat een kostbaar punt. De ploeg van Vreman stond alleen in de eerste speelronde, ook op basis van doelsaldo, geen laatste. Na de tweede wedstrijd kwam de rode lantaarn in het bezit van De Superboeren. Na 23 wedstrijden is het nu Cambuur dat onderaan staat. Beide ploegen hebben dertien punten en 24 doelpunten, maar omdat Cambuur acht tegentreffers meer kreeg (55 om 47) is de ploeg van de zaterdag aangestelde Marcel Keizer nu de nummer laatst. Aan de opvolger van Henk de Jong de taak Cambuur weer omhoog te gidsen.

In Doetinchem neemt de hoop op een langer Eredivisie-verblijf alleen maar toe. Cambuur pakte in 2016 immers geen punt en De Graafschap nu al acht. Het gaat met nummer zestien Excelsior is zes punten. Willem II blijft vijftiende en staat op 22 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.