De Graafschap geeft zege weg en ziet Go Ahead passeren

Go Ahead Eagles heeft de koppositie in de Jupiler League heroverd op De Graafschap, dat onverwacht een punt aan FC Den Bosch liet.

De Graafschap geeft zege weg en ziet Go Ahead passeren

De Graafschap-FC Den Bosch 1-1De Graafschap liet de kans liggen FC Den Bosch op zijn plaats te zetten in de strijd om de tweede periode en zijn koppositie op de reguliere ranglijst te behouden. De Doetinchemse formatie was hard op weg naar de achtste thuisoverwinning op rij, maar liet zich in de slotfase verrassen door de tien man van FC Den Bosch. Paco van Moorsel passeerde Mustafa Amezrine, die de geblesseerde Joost Terol in de 71ste minuut verving.

De middenvelder poetste daarmee de openingstreffer van Steve de Ridder weg, terwijl FC Den Bosch op dat moment na de tweede gele kaart van Kees van Buuren met tien man speelde. De Bossche gelijkmaker leverde frustratie op bij de Graafschap-verdediger Muslu Nalbantoglu, die een rode kaart kreeg voor een stevige charge.

Excelsior-AGOVV Apeldoorn 0-1Excelsior verzuimde te profiteren van het gelijkspel op De Vijverberg. De Rotterdammers, die op het vinkentouw zitten in de tweede periode, verloren op eigen veld van AGOVV Apeldoorn. Jeremy Bokila bezorgde zes minuten voor het einde voor een kater bij Excelsior.

Telstar-Go Ahead Eagles 0-1Reza Ghoochannejhad was de gevierde man bij Go Ahead Eagles. De spits zette de Deventer formatie na een klein kwartier op voorsprong, die door Telstar niet kon worden beantwoord. Go Ahead Eagles kwam door de zege én het puntverlies van De Graafschap weer aan kop van de Jupiler League. FC Oss-SC Cambuur 4-5FC Oss-trainer Hans de Koning waarschuwde zijn ploeg voor de aanvalskracht van SC Cambuur. De coach kreeg gelijk, al zal hij daar weinig plezier aan beleven. Zijn ploeg deed met vier goals flink van zich spreken, maar doordat SC Cambuur vijf keer scoorde bleef de hattrick van Karim Fachtali zonder resultaat. De Friese formatie kwam door de zege op gelijke hoogte met De Graafschap.

RBC Roosendaal-Helmond Sport 2-1RBC Roosendaal maakte het zichzelf moeilijk. De Brabantse formatie, die na de 0-0 bij Fortuna Sittard aasde op eerherstel, liet tegen Helmond Sport twee strafschoppen onbenut. Sjoerd Ars liet twee keer van elf meter te scoren. De missers bleven zonder gevolgen, doordat invaller John Schot in blessuretijd RBC alsnog de winst bezorgde.

FC Dordrecht-BV Veendam 0-1Michael de Leeuw bezorgde FC Dordrecht een volgende tegenvaller. Door de winnende treffer van de middenvelder passeerde BV Veendam De Schapenkoppen op de ranglijst.

FC Zwolle-FC Eindhoven 2-1De resultaten na het vertrek van trainer Jan Everse laten niet te wensen over. Interim-duo Claus Boekweg-Jaap Stam leidde FC Zwolle naar de derde zege op rij. Cecilio Lopes was de gevierde man bij de Overijsselse formatie. De spits nam tegen FC Eindhoven beide treffers voor zijn rekening, waardoor FC Zwolde weg omhoog verder vervolgde. De goal van Leon Kantelberg kwam te laat voor FC Eindhoven.

MVV-FC Volendam 5-2FC Volendam maakte kennis met de kracht van MVV op eigen veld. Ondanks een snelle voorsprong via Paul de Lange konden de Noord-Hollanders de Limburgse ongeslagen status niet breken. MVV liep in de tweede helft naar een ruime 5-2 zege, waardoor het zicht op de tweede periodetitel overeind bleef. De rode kaarten voor Wouter Artz en Melvin Platje deden FC Volendam ook geen goed.

FC Omniworld-Haarlem 4-2Haarlem strijdt buiten het veld voor zijn voortbestaan en maakt ook binnen de lijnen water. FC Omniworld duwde de Noord-Hollanders in de tweede helft verder in de problemen. De Almeerse club zetten vier treffers tegen de twee goals van Haarlem-spits Roel de Graaff.

FC Emmen-Fortuna Sittard 0-0Demba Traoré zal zich schuldig voelen, zoals Harm Zeinstra zich juist lekker voelde na de 0-0 bij FC Emmen-Fortuna. De eerste liet kort na rust een strafschop onbenut, zodat de tweede zijn doel na veertien wedstrijden op rij weer eens de nul hield. Met het resultaat schieten beide ploegen weinig op in een poging afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Bekijk hier al onze video's