De Graafschap geeft Go Ahead Eagles het nakijken

Go Ahead Eagles is de play-offs om een plaats in de Eredivisie begonnen met een nederlaag. De Graafschap heeft de Deventer Eredivisionist een tik gegeven (1-0).

Glynor Plet heeft zijn tijdelijke verblijf bij Go Ahead Eagles allerminst kunnen opluisteren met doelpunten. Het is kenmerkend voor de Deventer formatie die door een gebrek aan scorend vermogen veroordeeld is tot de nacompetitie. Dat bleek ook op De Vijverberg, waarbij Plet weer liet zien het vertrouwen van een goalgetter te ontberen.

Vooral in de eerste helft had Go Ahead Eagles de perspectieven voor een langer verblijf in de Eredivisie kunnen verbeteren. Lars Lambooij was met een poging tegen de paal nog het dichtst bij een Deventer treffer, terwijl Plet ook gevaarlijk was maar tegelijkertijd improductief bleef.

In de tweede helft kwam De Graafschap beter voor de dag dan Go Ahead, dat steeds verder wegzakte. De formatie van trainer Jan Vreman kon dat aanvankelijk niet tot uitdrukking brengen in de score, totdat Ted van de Pavert in de 77ste minuut met een rake kopbal de thuisploeg op voorsprong bracht.

De verdediger deed dat met gehavend hoofd nadat hij in de eerste helft was geraakt door een elleboog van zijn directe tegenstander Plet, die maandag in de Adelaarshorst moet helpen voorkomen dat Go Ahead degradeert.