De Graafschap en VVV verzuimen slag te slaan in periode

Zowel De Graafschap als VVV-Venlo had bij een overwinning in hun onderlinge confrontatie erg goede zaken kunnen doen in de strijd om de derde periodetitel. Het werd in Doetinchem echter gelijk: 1-1.

De Graafschap en VVV bezetten tot dinsdagavond respectievelijk de vierde en tweede plek in de derde periode. Omdat nummer één NEC Nijmegen - ook in de reguliere competitie koploper - echter al een periodetitel heeft, geeft die tweede plek uiteindelijk recht op deelname aan de play-offs om promotie. De winnaar van het duel op De Vijverberg zou die tweede plaats alleen in handen krijgen, maar het werd gelijk.

Uit een strafschop zette Melvin Platje (rechts op de foto) de Limburgse bezoekers al na vier minuten op 0-1, waarna Jerry van Ewijk de eindstand in de 52ste minuut op 1-1 bepaalde. Die treffer was terecht, zeker gezien het feit dat de Doetinchemse ploeg van trainer Jan Vreman met name voor rust de overhand had.

Door de remise blijft NEC periodekoploper met achttien punten, gevolgd door VVV met vijftien, Sparta Rotterdam met veertien en De Graafschap met dertien. Voor die vier clubs telt de derde periode nog twee duels, FC Den Bosch en Jong Ajax (tien en elf punten) hebben er eentje meer tegoed. De Amsterdamse beloften kunnen volgens de reglementen echter niet meedoen om de prijzen.