De Graafschap en Volendam beginnen met gelijkspel

De twee nieuwe clubs in de Jupiler League zijn met een gelijkspel begonnen. De Graafschap en FC Volendam wisten niet te winnen van respectievelijk SC Cambuur en FC Den Bosch.

SC Cambuur-De Graafschap 1-1Voor eigen publiek heeft Cambuur een uitgelezen kans laten liggen om concurrent De Graafschap op drie punten achterstand te zetten. De thuisclub speelde vanaf de 39ste minuut tegen tien man, maar wist de man-meer-situatie niet optimaal te benutten. Vito Wormgoor werd kort voor rust van het veld gestuurd en Jeffrey de Visscher maakte uit de toegekende strafschop de 1-1, nadat Steve De Ridder de gedegradeerde bezoekers in de 21ste minuut op 0-1 had gezet. In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor het in Leeuwarden eindigde in 1-1.

FC Volendam-FC Den Bosch 1-1Het eveneens gedegradeerde FC Volendam begon ook met een gelijkspel in de Jupiler League. De ploeg van trainer Edward Sturing begon goed aan de wedstrijd, al in de zesde minuut opende nieuweling Thijs Sluijter van dichtbij de score. Fabio Caracciolo zette Den Bosch in de zevende minuut na rust weer op gelijke hoogte door vanaf de rand van het zestienmetergebied zuiver binnen te schieten. De thuisploeg eindigde het duel met tien man, nadat Hamit Yildiz in blessuretijd van het veld werd gestuurd.

Haarlem-BV Veendam 1-6Veendam mag zich tenminste één week koploper noemen van de Jupiler League. De ploeg haalde op bezoek bij Haarlem hard uit en won met liefst 6-1. Bij rust leidden de bezoekers al met 2-1 en in de tweede helft scoorde Veendam nog vier keer. Michael de Leeuw en Tjeerd Korf waren de uitblinkers aan de kant van de gasten, beiden scoorde twee keer.

Fortuna Sittard-Helmond Sport 0-4Helmond Sport is de competitie begonnen met een ruime uitoverwinning op Fortuna Sittard. Pas in de 41ste minuut opende Johan Voskamp de score met een kopbal van dichtbij, maar daarna liepen de bezoekers uit naar een ruime zege. Guus Joppen maakte vroeg in de tweede helft uit een rebound de tweede, waarna Bruno Andrade en opnieuw Voskamp de eindstand bepaalden op 4-1.

FC Emmen-RBC Roosendaal 0-4Ook RBC begon met een 4-0 overwinning aan de competitie. Emmen was in eigen huis kansloos tegen de ploeg uit Roosendaal. Engelo Zimmerman opende in de vierde minuut de score uit een rebound en Gregory Nelson maakte na een klein half uur de tweede RBC-treffer door Emmen-doelman Agil Etemadi in de korte hoek te verrassen. In de tweede helft maakten Umut Gundogan en Sjoerd Ars het feest compleet, zij maakten er 0-4 van.

Go Ahead Eagles-FC Omniworld 2-0Halil Colak was de grote man bij Goa Ahead Eagles in het thuisduel met FC Omniworld. De aanvaller scoorde twee keer en bezorgde zijn club daarmee drie punten. In de zesde minuut dook hij alleen voor doelman Erwin Friebel op en rondde koel af. In de 49ste minuut bepaalde hij de eindstand op 2-0 met een schot in de korte hoek.

AGOVV Apeldoorn - FC Zwolle 2-0Ook AGOVV begon met een 2-0 overwinning aan de competitie. De ploeg liet Olaf Lindenbergh debuteren en zag Julius Wille na een klein half uur de score openen met een bekeken lob over Zwolle-doelman Diederik Boer. Nacer Chadli maakte er in de 55ste minuut 2-0 van in het voordeel van AGOVV, de middenvelder werd vanaf eigen helft weggestuurd en rondde beheerst af alleen voor Boer.

FC Eindhoven-MVV 4-3MVV leek op weg naar een eenvoudige zege op bezoek bij Eindhoven, bij rust leidden de bezoekers met 3-1 mede door twee treffers van Brain Linssen. Maar de thuisclub legde zich niet neer bij de nederlaag en scoorden in de tweede helft drie keer. De van Quick Boys overgenomen Selmo Kurbegovic beleefde een droomdebuut, hij scoorde twee keer en was zo zeer belangrijk tijdens de wederopstanding van Eindhoven.

FC Oss-FC Dordrecht 0-1Moussa Kalisse kroonde zich in de 81ste minuut tot matchwinner aan de kant van Dordrecht. De aanvaller maakte negen minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd door in de korte hoek FC Oss-doelman Wilko de Vogt te verrassen. De bezoekers keerden door de treffer van Kalisse met drie punten terug naar Dordrecht.

Excelsior-Telstar 2-2In de 66ste minuut zette Frank Korpershoek Telstar op bezoek bij Excelsior op een 2-0 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld, maar de Kralingers kwamen nog knap terug. Door treffers van Ryan Koolwaijk en Kermit Erasmus sleepte Excelsior een 2-2 gelijkspel uit het vuur, waardoor een nederlaag op eigen veld in de openingswedstrijd werd voorkomen.