De Graafschap en FC Volendam hebben verlenging nodig

Grote verrassingen bleven uit, maar de Eredivisieclubs De Graafschap, Sparta Rotterdam en FC Volendam hadden alle moeite van de wereld de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken.

VVV-Venlo-FC Volendam 2-3 nvEen interessant bekerduel in Venlo tussen een degradant van afgelopen seizoen (VVV) en een ploeg die juist is gepromoveerd naar de Eredivisie (Volendam). Het duurde tot in de verlenging totdat bepaald werd wie de winnaar zou worden. Uitgerekend Cecilio Lopes (hij was vorige week nog disciplinair gestraft) bezorgde Volendam als invaller de winst. De gasten speelden toen overigens met tien man na een rode kaart voor Aaron Meijers in 89ste minuut.

Ajax 2-Vitesse 0-2Vitesse begon het tweeluik tegen Ajax (zondag spelen de Arnhemmers voor de competitie in Amsterdam tegen het 'echte' Ajax) met een overwinning. Civard Sprockel en Rogier Molhoek velden de thuisspelende amateurs van Ajax.

De Treffers-De Graafschap 3-4 nvDe Treffers was dicht bij een stunt, maar kon in de reguliere speeltijd niet op tegen de scoringsdrift van Donny de Groot. De spits scoorde drie keer voor de gasten. De Superboeren maakten het zich moeilijk door de amateurs terug te laten komen door 3-3. Mark Bloemendaal zorgde in de verlenging voor de bevrijdende treffer voor De Graafschap.

MVV-SC Heerenveen 0-3Heerenveen was na een lange reis naar Maastricht niet bepaald stijf in de benen. Na zeventien minuten spelen hadden de gasten al een 0-2 voorsprong te pakken via goals van Roy Beerens en Paulo Henrique. Vlak na rust vergrootte Gerald Sibon de marge tot drie doelpunten en was het pleit beslecht. GVVV-NAC Breda 1-3NAC liet weinig aan het toeval over op bezoek bij GVVV. Bij rust leidden de Bredanaars al met 3-0 door doelpunten van Martijn Reuser, Matthew Amoah en Joonas Kolkka. Na rust nam NAC gas terug en redde Van Meegdenburg de eer voor GVVV.

Capelle-Roda JC 2-4Capelle vocht zich knap terug van een 2-0 achterstand. Harrie Gommans en Jeanvion Yulu-Matondo hadden al vroeg in de wedstrijd gescoord voor Roda, maar de gasten lieten het daarna afweten. Patrick Molendijk en Alex van Duijvenbode trokken de stand gelijk namens Capelle. Molendijk had echter ook pech dat hij na rust in eigen doel scoorde, waarna Roda de klus klaarde via de 2-4 van de voet van Marcel de Jong.

Quick Boys 2-FC Eindhoven 0-3Net als voor het eerste elftal eindigde het bekeravontuur voor Quick Boys 2 in de tweede ronde. Tim Nelemans en Serhat Koç (twee keer) scoorden voor FC Eindhoven, dat zich eenvoudig plaatste voor de derde ronde.

HSC'21-Sparta Rotterdam 1-2Sparta boekte een nauwelijks verdiende zege in Haaksbergen. De gasten speelden slecht en stonden lange tijd met 1-0 achter. Joey Godee en Cees Toet zorgden voor de ommekeer. Dankzij de goals van de twee jongelingen bleef Sparta een blamage bespaard.

Spakenburg-Telstar 0-1Telstar begon goed in Spakenburg met de openingstreffer van Marien Willemsen na vier minuten spelen. Desondanks bleef het spannend doordat de amateurs niet meer treffers toestonden. Toch bekert Telstar verder.