De Graafschap boekt belangrijke zege op NAC Breda

NAC Breda blijft veroordeeld tot het rechterrijtje. De Graafschap naderde vrijdag door de 3-1 zege op De Vijverberg de Brabanders zelfs tot op een punt.

De Graafschap boekt belangrijke zege op NAC Breda

De Graafschap was met een schamele oogst van zes punten gebrand op een nieuw succes, ook om afstand te nemen van de laatste plaats. De Doetinchemse formatie slaagde in zijn opzet, want NAC Breda kreeg op De Vijverberg klop met 3-1.

In tegenstelling tot De Graafschap had NAC Breda juist de laatste weken vertrouwen gewonnen met drie zeges in de laatste vier duels. Ondanks een bemoedigende start in Doetinchem kon de ploeg van trainer John Karelse die reeks geen vervolg geven.

Waar NAC de beste kansen onbenut liet, sloeg De Graafschap na bijna een half uur toe. Ted van de Pavert was de gelukkige bij De Superboeren. De linksback schoot raak nadat Rydell Poepon en Yuri Rose tevergeefs het Brabantse doel onder vuur hadden genomen.

In de 56ste minuut richtte NAC Breda zich met succes op. Maar de gelijkmaker van Robbert Schilder op aangeven van Ömer Bayram stond nauwelijks op het scorebord of De Graafschap had de voorsprong weer hersteld. Uit een corner schoot Jussi Kujala van dichtbij raak. De defensie van NAC ging bij de 2-1 niet vrijuit.

Poepon, die vorige week geblesseerd verstek moest laten gaan, bracht een kwartier voor het einde de overwinning in veilige haven. De spits kopte knap raak uit een voorzet van Rose. Door de zege kwam De Graafschap op negen punten, slechts één minder dan NAC Breda. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's