De Gier put bij Almere City moed uit goede uitreeks

Sinds Jack de Gier in december werd aangesteld als hoofdtrainer van Almere City, verloor de Jupiler League-club nog maar één uitwedstrijd. De coach heeft, ondanks de thuisnederlaag tegen Willem II (0-1), dan ook nog het volste vertrouwen in een goede afloop.

'We zijn absoluut nog niet k.o.', aldus De Gier in gesprek met FOX Sports. 'We kunnen uitwedstrijden winnen, dat hebben we dit seizoen wel bewezen. In de tweede seizoenshelft hebben we alleen van VVV-Venlo (4-0, red.) verloren.'

Van de overige acht competitieduels buiten Almere gingen er zes gewonnen; twee keer bleef de ploeg steken op een gelijkspel. 'Die statistiek heb ik de spelers ook voorgehouden in de rust, toen we al op achterstand stonden. En dat heeft wel geholpen. We hebben de hele tweede helft gevochten voor een gelijkspel.'

Dat de thuisploeg ging rusten met 'maar' een 0-1 ruststand ging pauzeren, mocht verrassend genoemd worden. De Tilburgse bezoekers hadden na de openingstreffer namelijk het overzicht en kregen wat kansen om verder uit te lopen. 'Maar zo makkelijk is dat niet tegen deze ploeg', sprak Willem II-hoofdcoach Jurgen Streppel lovend over de winnaar van de derde periode.

'Almere heeft in de laatste zeven wedstrijden 442 keer gescoord, dus ze hebben absoluut kwaliteiten, maar we waren wel voor de 2-0 en 3-0 aan het spelen. Helaas lukte dat niet.' En daardoor hebben de Tricolores een minieme voorsprong als Almere City maandag (16.45 uur aftrap) op bezoek komt in het Koning Willem II-stadion. De winnaar van deze ronde treft NAC Breda of FC Eindhoven.