De genen zijn sterk: erop los scorend neefje Haaland volgt zijn spoor

Reacties

Het voetbalgen zit in de familie van Erling Haaland. En flink ook. Zijn neefje volgt in zijn voetsporen met een transfer van Bryne FK naar Molde FK. En ook de zestienjarige Albert Braut Tjaaland is een doelpuntenmaker pur sang.

De genen zijn sterk: erop los scorend neefje Haaland volgt zijn spoor
© Pro Shots

Zestien jaar oud is Tjaaland. In maart maakte het neefje van de Borussia Dortmund-spits – toen net een maand zestien – zijn officieuze debuut voor Bryne FK, de Noorse club op het tweede niveau waar ook Haaland zijn loopbaan begon. In de jeugd van Bryne scoorde Tjaaland er lustig op los en sneuvelde diverse doelpuntenrecords.

Haaland stapte op zijn beurt in februari 2017 over naar Molde FK. En die transfer maakt Tjaaland nu ook. Bryne wenst hem veel succes en benadrukt hoezeer hij zich ontwikkeld heeft.

Verrassend is het niet, maar Tjaaland heeft zijn inmiddels wereldbekende neef als voorbeeld. Maar daar blijft het niet bij. Ook Tjaaland is een blonde verschijning, spits, fysiek sterk en heeft doelpunten maken naar verluidt dus als een van zijn kwaliteiten. Officiële duels speelde hij nog niet in Noorwegen, maar de transfer verraadt dat Molde potentie ziet in hem. Het enige verschil met zijn neef is dat Tjaaland rechts is, terwijl Haaland als favoriete been links op zijn cv heeft staan.

Mocht Tjaaland de weg van Haaland blijven volgen is er mogelijk een iconisch duo in de maak voor Noorwegen. Het klinkt immers als een stripverhaal. De neefjes Haaland en Tjaaland samen in de spits, wie weet wel gesteund in de rug door spelmaker Martin Ødegaard. Het zijn vooralsnog slechts Tjaaland-dromen, maar dat dergelijke wensen wel eens uitkomen hoort hij iedere verjaardag. Dus wie weet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.