De Gea treedt uit schaduw Van der Sar en Schmeichel

Reacties

Dankzij de 3-0 zege van zondag op Liverpool is het Manchester United van Louis van Gaal inmiddels de ploeg met de langste zegereeks (zes) in de Premier League. Van Gaal erkende dat het spel van zijn ploeg opnieuw niet over naar huis te schrijven was, zoals eerder bij de zeges op Arsenal en Southampton ook al het geval was. David de Gea wierp zich andermaal op als grote steun en toeverlaat.

De Gea treedt uit schaduw Van der Sar en Schmeichel

De Gea evenaarde in de kraker tegen Liverpool zijn eigen seizoenrecord met acht reddingen in één wedstrijd. De 24-jarige Spanjaard was met hetzelfde aantal saves ook al cruciaal in het duel met Arsenal (2-1). Ondanks de grote hoeveelheid blessures in de defensie heeft United achter Chelsea, Southampton (beide dertien tegengoals) en Manchester City (veertien) met zeventien geïncasseerde doelpunten een van de minst gepasseerde achterhoedes van de Premier League.

Het resulteerde zondag al in een lofzang van Van Gaal, Robin van Persie en Liverpool-manager Brendan Rodgers voor De Gea. Na afloop waren ook de analytici op de Engelse tv lyrisch over de opvolger van Edwin van der Sar. 'Dit was waarschijnlijk het beste optreden dat ik ooit van een United-keeper heb gezien op Old Trafford', luidde het veelzeggende commentaar van oud-spits Ole Gunnar Solskjær bij Sky Sports. 'Keepen uit het boekje, hij maakte het verschil.'

Solskjær kan het weten, want tussen 1996 en 2007 was de gewezen Noorse goalgetter bij The Red Devils eerst ploeggenoot van de Deense doelman Peter Schmeichel en later van Van der Sar. Toen de Nederlandse record-international in 2011 afscheid nam als keeper van United, koos Sir Alex Ferguson voor de destijds pas twintigjarige De Gea als diens opvolger. De optredens van het veelvuldig met Van der Sar vergeleken talent zorgden aanvankelijk nog voor veel scepsis, maar vier jaar later heeft Van der Gea die volledig weggenomen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.