De Gea stapt definitief uit schaduw Van der Sar

Reacties

Met fenomenale reflexen houdt David de Gea al het hele seizoen de wankele defensie van Manchester United-manager Louis van Gaal op de been. Zijn prestaties leiden tot lof bij zijn ploeggenoten en coaches, maar ook tot wanhoop bij de concurrentie.

De Gea stapt definitief uit schaduw Van der Sar

De positie van doelman bij United was jarenlang een zorgenkindje na het vertrek van de legendarische Peter Schmeichel in 1999. Onder meer Fabien Barthez en Tim Howard bezweken onder de druk. Edwin van der Sar, die in 2005 werd aangetrokken, was de eerste die in de grote voetsporen van Schmeichel kon treden.

Toen De Gea medio 2011 werd aangetrokken als zijn opvolger, leek er opnieuw een periode van twijfel onder de lat bij United aan te breken. Maar de inmiddels 24-jarige Spanjaard heeft dit seizoen alle kritiek doen verstommen. Door de prestaties van De Gea praat niemand in Manchester meer over Van der Sar. Woensdag werd hij tegen Newcastle United (1-0 winst) verkozen tot man van de wedstrijd, na zijn zoveelste puike optreden.

'Hij is misschien wel de beste keeper ter wereld, dat heeft hij vanavond opnieuw bewezen', sprak ploeggenoot Ander Herrera na het duel met Newcastle. 'Ongelofelijk wat De Gea dit jaar presteert', voegde manager Louis van Gaal toe bij Sky Sports. 'Ik heb in mijn carrière veel goede keepers gehad - denk bijvoorbeeld aan Edwin van der Sar en Víctor Valdés - maar De Gea is dit seizoen geweldig.'

Real Madrid
Hoe indrukwekkend de prestaties van De Gea zijn, blijkt misschien wel het beste uit de reactie van Liverpool-icoon Jamie Carragher. De voormalig topverdediger grapte dat hij hoopte dat De Gea zo snel mogelijk verkocht wordt aan Real Madrid. De onderliggende boodschap was glashelder: zonder De Gea kan Liverpool United verslaan, maar met de Spanjaard onder de lat is dat een heel ander verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.