'De Flekken van Spanje' verdringt na acht jaar De Gea uit Spaanse selectie

Reacties

Net als tal van zijn collega's maakte ook de Spaanse keuzeheer Luis Enrique vrijdag zijn selectie bekend voor de volgende interlandperiode. Het passeren van David de Gea is waarschijnlijk de opvallendste beslissing.

'De Flekken van Spanje' verdringt na acht jaar De Gea uit Spaanse selectie
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Albanië
Albanië

De Gea is na enkele mindere seizoenen weer op de weg terug en in januari werd de Manchester United-doelman zelfs uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Premier League. Sinds zijn debuut voor de Spaanse ploeg in juni 2014 werd de nu 31-jarige De Gea nooit gepasseerd voor de definitieve selectie.

De ex-sluitpost van Atlético Madrid moet in het keurkorps voor de oefeninterlands tegen Albanië (26 maart) en IJsland (29 maart) voorrang verlenen aan Unai Simón van Athletic Bilbao, Robert Sánchez van Brighton & Hove Albion én David Raya van Brentford. Laatstgenoemde speelde nooit op het hoogste niveau in Spanje, waarmee zijn situatie te vergelijken valt met die van Mark Flekken met betrekking tot Oranje.

Diverse Spaanse media plaatsten vrij kort na de bekendmaking van de Spaanse selectie al artikelen met de strekking: wie is David Raya? De 26-jarige keeper verruilde al in 2012 de jeugdopleiding van UE Cornellà voor die van Blackburn Rovers, clubs die een samenwerkingsverband hadden. Nadat de kampioen van 1995 in 2016/17 afdaalde naar het derde niveau kreeg Raya de kans als eerste doelman, waarna hij zich in 2018/19 in de kijker speelde bij Brentford.

Bij de Premier League-promovendus is Raya deze jaargang de onomstreden eerste keuze. Dat hij dit seizoen veel duels miste, kwam doordat hij in het najaar een knieblessure opliep.

Spanje plaatste zich vorig jaar als winnaar van Groep B in de Europese zone direct voor de 22ste editie van het WK.

Bekijk hier de volledige Spaanse selectie. Ook Barcelona-routinier Sergio Busquets is gepasseerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.