De dromen van Jetro Willems

Reacties

PSV-clubwatcher Stef de Bont volgt de Eindhovenaren op het trainingskamp in het Zwitserse Verbier en belicht in een drieluik de selectie van de landskampioen. Vandaag: de defensie.

De dromen van Jetro Willems

Daniel Schwaab vindt zichzelf op zijn tweede werkdag als PSV'er terug op een amateurveld in Verbier. De 27-jarige Duitser was het konijn dat Marcel Brands een dag eerder uit de hoge hoed toverde. Gisteren tekende hij een driejarig contract, vandaag doet hij een rondo op een Zwitsers voetbalveld met indrukwekkend bergzicht. Het kan verkeren. Schwaab degradeerde een paar maanden eerder met VfB Stuttgart uit de Bundesliga maar gaat nu de Champions League in.

Brands kreeg wat hij wil. De technisch manager liet weten dat de Eindhovense topprioriteit centraal achterin lag. Met de transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg, was het centrum met Héctor Moreno en Nicolas Isimat-Mirin te dun bezet. Nu kwam er tot ieders verbazing een speler met ervaring (188 wedstrijden in de Bundesliga) naar Eindhoven. 'We hebben drie volwaardige centrumverdedigers en eigen talenten erachter die zich goed ontwikkelen. Dat is wat we wilden', aldus Brands.

Daarmee staat de Eindhovense verdediging. Met Schwaab voor Bruma heeft trainer Phillip Cocu dezelfde keuzes als voorgaande seizoen. Tel daarbij op dat Simon Poulsen eindelijk (de verdediger kwam vorig jaar niet verder dan twee Eredivisie-duels) fit lijkt en je kunt zelfs spreken van een luxepositie.

Cocu zou kunnen kiezen voor een laatste linie met Arias-Isimat-Moreno-Willems. Dan heeft de oefenmeester nog Schwaab, Joshua Brenet, Simon Poulsen en de op de deur kloppende jonkies als Damian van Bruggen, Suently Alberto, Jordy de Wijs en Menno Koch achter de hand.

Moreno en Arias werden in het verleden gelinkt aan diverse clubs. Brands liet echter weten in principe maar maximaal twee verdedigers te willen laten gaan deze zomer. Nummer één is Bruma, met nummer twee doelt hij in eerste instantie op Jetro Willems.

De linkerverdediger beschikt over een eenjarig contract en gaf PSV eerder aan een volgende stap te overwegen. PSV is bereid mee te werken aan een transfer, maar lukt dat niet dan zou het de international ook graag langer aan zich binden. De dromen van Jetro Willems bepalen dus waarschijnlijk of PSV deze zomer nog moet defensief moet investeren. In Verbier is hij er gewoon bij. En ondanks de regen met een lach. Eerder zei hij al: 'Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar dat was niet meer dan praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.